Helaas gaan wij de webshop van Hond en kat gezond gaat sluiten... Ik wil alle klanten hartelijk bedanken voor het vertrouwen. Wij gaan verder met Natural Health & Beauty via www.nhbclaudia.com

Anifit Nederland » Blog » Babsi, slechte eter ?

Babsi, slechte eter ?

Gepubliceerd op 26 januari 2019 om 22:36

Babsi de resque boxer uit Griekenland

Ik ben bij Anifit terecht door mijn huidige hond Babsi.

Babsi komt uit Griekenland waar ze samen met haar pups is gevonden in een vuilniscontainer. Van daar uit is Babsi in Duitsland terecht gekomen, waar ze 1 jaar heeft gewoond tot dat die mensen uit elkaar gingen en geen tijd meer hadden voor Babs. Mijn vorige hond was net overleden en ik was aan het rond kijken voor een nieuw maatje toen ik op een Facebook pagina Babsi tegenkwam en ik was direct verliefd op dit centenbakkie.

In het begin liep alles prima met Babsi ( toen een jaar of 4) maar naarmate ze ouder werd kreeg ze steeds meer kwaaltjes. Ze had een doffe en soms vettige vacht , ze haarde heel erg veel en was vaak lusteloos. Ze was geen actieve boxer, 5 minuten spelen en dan was het klaar en had ze geen zin meer. Lange wandelingen waren oke , zolang we rustig aan deden. 

Ik ging toen regelmatig joggen en natuurlijk neem je dan je hond mee want welke hond gaat nou niet graag mee joggen. Nou die van mij dus . Ik rende sneller als mijn hond en moest iedere keer op haar wachten. Als ze aan de lijn meeliep dan moest ik haar ongeveer meesleuren. Ze heeft er echt een hekel aan. Dus dat hebben we toen maar niet meer gedaan. Ook gaan wij graag op wandelvakantie naar Zwitserland en zijn dan uren onderweg in de bergen.  Op sommige echt zware wandelingen moest ik haar dan in het huisje laten omdat ze het niet trok.  Dit is geen normaal boxer gedrag , die zijn juist erg sportief en hebben veel energie. Nu kan het natuurlijk zijn dat ik de uitzondering op de regel heb en uiteraard is dit helemaal prima, maar ik ging er toch eens over na denken waaraan dit zou kunnen liggen. UIteraad was ze nagekeken door de dierenarts en gezond verklaard.

Ik ben met boxers opgegroeid en ik ken er geen een die zo rustig is als Babsi . Ik gaf Babs toen brokken. Ze was ( dacht ik toen ) een moeilijke eter. De brokken die ze kreeg at ze een week of 2 en daarna wilde ze niet meer eten. Ik ben toen naar ander voer gaan kijken en heb steeds weer wat nieuws geprobeerd in de hoop dat het beter zou worden ,ze zich weer wat lekkerder in haar vel zou gaan voelen en weer met plezier zou gaan eten. En vooral dat laatste vond ik erg belangrijk dure Brokken , duur natvoer , kvv ik had alles uitgeprobeerd en het koste mij meer dan ik nu kwijt ben. Maar ook hier weer vond ze het de eerste paar weken lekker en daarna at ze het niet meer.

Het enige wat ik niet uitgeprobeerd heb is Barf. Wil je dat goed doen komt er heel wat bij kijken om te zorgen dat jouw dier geen tekort aan vitaminen en mineralen opbouwt. Je moet een heel menu samenstellen en je voert natuurlijk rauw vlees waar ook nogal wat risico's aan kunnen zitten. Dit was voor mij geen optie. 

 

Ik ging me echt afvragen of er überhaupt wel iets was wat ze lekker zou vinden en wat haar goed zou doen . Zonder chemische toevoegingen en zo natuurlijk mogelijk. Ik let zelf ook heel erg op wat ik eet. Graag zo vers mogelijk en zo min mogelijk bewerkt en uiteraard wil ik dat dan ook voor mijn hond.

Toen ben ik via een advertentie op Anifit gekomen en heb eerst eens een webinar over voeding bijgewoond. Hier kreeg ik veel informatie , die ik eerst even moest laten bezinken. Ik ben meestal nogal skeptisch en heb daarna uiteraard eerst maar eens het een en ander na gelezen . En ik was vooral geshockt toen ik erachter kwam wat er alles in en met hondenvoer gedaan wordt . Je denkt je hond wat goeds te doen en in feite geef je hem gewoon iedere dag een hoop rotzooi zoals conserveringsmiddelen, geur-, kleur-, en smaakstoffen , dier/ kadaver- en plantenmeel die vroeg of laat voor problemen kunnen zorgen. Het vlees wat gebruikt wordt in dierenvoer is ook niet bepaald lekker te noemen . Meestal wordt er categorie 3 vlees verwerkt en dat mag zijn : slachtafval,hoeven,huid, hersenen, wol , hoeven, hormonen uit vruchtblaas , diermeel , klierafscheidingen. Nou daar wordt je niet vrolijk van als je dat allemaal leest en hoort.  Het geven van brokken zou je kunnen vergelijken met als wij mensen fast food eten . Is best lekker af en toe , maar we weten allemaal dat het niet gezond is . Als wij dit elke dag zouden eten zouden we waarschijnlijk uiteindelijk lichamelijke klachten gaan krijgen. door gebrek aan de juiste voedingsstoffen.
 
En dan is het natuurlijk ook niet raar dat een hond op een gegeven moment problemen met zijn gezondheid krijgt. Ik besloot dus Anifit uit te proberen. Na een week of 2 merkte ik al een verschil. Babs haar vacht was minder vettig en begon weer te glanzen. Nu zijn we zo ongeveer 4 maanden verder en ik merk aan Babsi dat ze echt een stuk minder haart en ook haar energie level is een stuk hoger geworden en ze heeft weer zin om te rennen en met andere honden te spelen. Al met al is ze een stuk fitter en gezonder geworden. En wat ook niet onbelangrijk is ... Ze is er gek op, ook nu nog eet ze het met veel plezier en kan ze niet wachten tot ze aan kan vallen .
Ik sta echt 100% achter deze producten en toen ik het aanbod kreeg om ook voedingsconsulente te worden was de keuze snel gemaakt. Ik kan nu honden en katten helpen om gezonder en fitter te worden . Ik kom veel dieren tegen die gezondheidsproblemen hebben en op nr 1 staat tegenwoordig toch wel voedselallergie. Het is dan zo leuk om te zien dat de hond na een tijdje geen last meer heeft van zijn allergie en weer helemaal happy is .
Natuurlijk speelt de erfelijke aanleg ook een grote rol , maar heel veel is terug te voeren naar een verkeerde voeding.  Gezonde voeding is belangrijk voor mens en dier . En ik hoop hier veel baasjes mee te kunnen helpen zodat ze lang van een gezond maatje kunnen genieten.

Mijn hond is blij met Anifit .


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.