Helaas gaan wij de webshop van Hond en kat gezond gaat sluiten... Ik wil alle klanten hartelijk bedanken voor het vertrouwen. Wij gaan verder met Natural Health & Beauty via www.nhbclaudia.com

Anifit Nederland » Blog » Een pup komt thuis

Een pup komt thuis

Gepubliceerd op 25 juni 2019 om 00:07

Wij hebben sinds kort een pup in huis. Wij waren al een tijdje opzoek naar een tweede hond zodat Babsi een maatje zou hebben en ik ook weer wat langer kan gaan wandelen omdat Babsi dat niet meer wil en zij zo lekker thuis kan blijven.

ik toevallig een advertentie tegen van S.O.S strays en zag daar een pup genaamd Willow. Mijn jongste dochter heet ook Willow dus besloot ik de advertentie te bekijken. En ja hoor dat moet je natuurlijk niet doen want dan ben je direct verkocht :) . Ik stuurde een mailtje en we zijn een paar dagen later gaan kijken bij Willow. Mijn kids waren natuurlijk op slag verliefd en ook ik was al snel weg van haar. We zijn naar buiten gegaan en hebben haar kennis laten maken met Babsi en ook dat ging prima. Ik moest er een nachtje over slapen en heb toen besloten om Willow te adopteren en we hebben haar dezelfde dag nog opgehaald . Tja en dan zit je dus ineens met een pup in huis. Ik , die altijd het hardste riep geen pup te willen. Ze is 4 maanden oud en komt uit een dodingsstation in Spanje. De leeftijdsgrens die ik had was eigenlijk een jaar of ouder , maar soms komt het anders dan je denkt. 

Willow is een Mastinmix , maar ja mix met wat? Je weet het niet en het zal een verassing blijven waarschijnlijk. Mastins, of te wel Spaanse mastiff.  Met een lengte van ongeveer 80 cm en een gewicht van 70, 80 kg of meer zijn dit grote vriendelijke reuzen. Ze zijn lief , zeer intelligent en worden gebruikt kuddehoeder of waakhond. Ik ben benieuwd hoe groot en zwaar ze gaat worden.

 

We hebben Willow omgedoopt naar Mellow omdat het niet zo handig is al hond en kind de zelfde naam hebben. Het is nu een drukke boel hier in huis met 2 kids en een pup en even wennen :D Mellow was de eerste paar dagen heel erg angstig , vooral voor geluiden die ze niet kent. Dit is nu na een weekje al een flink stuk minder geworden. Ze durfde niet buiten te plassen en te poepen dus deed ze dat binnen of in de tuin. Nu sinds 2 dagen heeft ze niks meer binnen gedaan, yesss .

En ja hoor ik weet het dat een hond een aantal weken/maanden nodig heeft om te wennen hoor. Maar het is leuk om die veranderingen te zien bij haar en hoe ze iedere dag een stukje zekerder wordt.  Ze is super vrolijk en erg ondeugend. Ze vindt het heerlijk om in het speciaal voor haar gekochte zwembad te springen om vervolgens zeiknat over de bank te vliegen. Ze mag bij mij niet op de bank wat bij het opvang gezin wel mocht, dus de eerste dagen heb ik haar wel 6 miljoen keer weer van de bank moeten halen. Maar als je zeiknat bent is het natuurlijk nog veel leuker.  Of wat ze ook wel doet is zich achter de kussen die op de bank liggen verstoppen zodat ik haar dan misschien niet zie. Tja, werkt dus ook niet :D  Ze is in ieder geval erg ondernemend,  als ze aan de linkerkant niet tussen de bloemen mag springen dan proberen we het wel even aan de rechterkant. Spulletjes uit de keuken jatten is ook leuk, ze komt natuurlijk ook nog overal aan zo groot als ze is. 

 

 

Speeltjes, ook zo een dingetje... Ik had natuurlijk helemaal niks in huis want Babsi speelt nergens mee. Dus moest ik speelgoed voor de hond gaan bestellen, de beste koop was toch wel het hondenzwembad. Waar dan trouwens ook de kids in springen, gezellig samen met de hond, ideaal met dit warme weer. 

En als je dan toch bezig bent koop je ook direct maar een nieuw tuigje voor allebei de hondjes want ze moeten er natuurlijk wel passend bij lopen. Dus kreeg Babsi een mooi knalroze tuigje en Mellow een paarse. 

Mellow wordt 's ochtends al vroeg wakker, meestal om 6.30 en dan wil ze natuurlijk naar buiten. Moet er weer even aan wennen dat we weer zo vroeg uit bed moeten. Maar we zijn nu wel meestal op tijd voor school , hahaha. We lopen 's ochtends een rondje waar we normaal gesproken 10 minuten over doen.  Maar met Mellow duurt alles een beetje langer. Ze gaat graag zitten om alles eens goed in zich op te nemen, of gaat er gewoon bij liggen en is alles aan het bekijken. Ja, geduld is een schone zaak zeggen ze wel eens. Dan kun je roepen , springen , gek doen wat je wilt maar Mellow laat zich niet van haar stuk brengen. Dus dan wachten we tot ze alles heeft bekeken en gaan we verder. Ik moet wel zeggen dat ook dat steeds makkelijker gaat en ze vaak al mee komt als ik haar roep. Maar soms heb ik dat geduld niet zo op de vroege morgen... Ze is dan zelfs niet met een snoepje te paaien.

Zodra ik dan de kids naar school heb gebracht ga ik nog een keertje met haar naar buiten en als we met zijn tweeën zijn dan gaat dat allemaal veel beter. We zijn al naar de beek geweest en daar vindt ze het geweldig zowel in als naast de beek. We moeten dan ook over een bruggetje , naja het is meer een houten plank over het water. En dan kan het natuurlijk gebeuren dat je zomaar ineens in het water valt. Oef dat is schrikken, maar eenmaal weer op het droge was het toch wel heel leuk en zou ze dat zo nog een keer doen. Ze is soms nog wat onhandig met haar lange stelten.

We oefenen thuis ook regelmatig verschillende commando's zoals zitten en wachten als ze eten krijgt en pas als ik het zeg beginnen, dat gaat al super. Zitten, liggen en hier komen gaat ook top. Ze gaat al automatisch voor me zitten als ik haar bij me roep. We zijn Zaterdag naar puppycursus geweest en dat vond ze ook erg leuk. Eerst lekker vrij spelen met de andere honden en daarna oefenen.

Het ging super goed , dat had ik niet verwacht.  Ze deed alle oefeningen heel goed, zelfs toen iemand een hand kwam geven en wild aan het gebaren was bleef ze rustig zitten en was naar aandacht bij mij.  Dus misschien mag ze straks direct door naar de basiscursus en hoeft ze de puppy/pubercursus niet te doen. We hebben over 2 weken summerschool en ik ben benieuwd wat we dan gaan leren.  Ik wil ooit met haar een hondensport gaan doen, we zien wel welke het wordt en wat ze leuk vindt om te doen. Maar dit soort oefeningen doen vindt ze in ieder geval leuk om te doen en zullen we ook blijven doen. Ik hoef geen perfecte hond hoor , maar eentje die er plezier in heeft om samen dingen te leren en te doen. Dus wie weet misschien gaan we agillity doen, al ben ik maar daar vanwege haar grote niet zo zeker van. Of misschien speurwerk , doggydance , ik weet het niet.  Ideeën mag je graag als reactie plaatsen uiteraard. Het is en blijft uiteraard een mastinmix en Mastins zijn geen honden die makkelijk commando's opvolgen, dus we zullen zien wat hoe dat met haar is.  Ik ben benieuwd hoe ze zich gaat ontwikkelen. 

 

Mijn ouder hebben haar zusje in huis genomen en het zijn echt 2 verschillende honden. Mellow is een stuk kleiner en actiever, terwijl Indy wat rustiger en ook minder angstig is. Maar het zijn allebei twee schatten van honden en het is leuk dat ze elkaar nu toch nog regelmatig kunnen blijven zien.

 

Wil jij ook op de hoogte blijven van al onze avonturen? Volg dan onze blog regelmatig. 

 

Mellow en Indy
Mellow, mastinmix pup 4 maanden

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.