Helaas gaan wij de webshop van Hond en kat gezond gaat sluiten... Ik wil alle klanten hartelijk bedanken voor het vertrouwen. Wij gaan verder met Natural Health & Beauty via www.nhbclaudia.com

Anifit Nederland » Blog » Mellow de grote pup stelt zich voor.

Mellow de grote pup stelt zich voor.

Gepubliceerd op 26 juni 2019 om 00:06

Mellow de grote pup stelt zich voor.

Dit ben ik dus, Mellow. Een 4,5 maanden jonge pup

Hallo allemaal, 

 

Ik zal me even voorstellen aangezien jullie mij waarschijnlijk vaker gaan zien. 

Ik ben dus Mellow en ik ben 4,5 maanden oud, of jong , het is maar net hoe je het bekijkt natuurlijk. Ik ben een prachtige Spaanse dame, al zeg ik het zelf. Ik ben met mijn moeder en mijn broertjes en zusjes in een perrera oftewel dodingsstation in Spanje terecht gekomen. Gelukkig zijn wij door een aantal hele aardige mensen gered en uiteindelijk naar Nederland gekomen. Ik ben samen met mijn zusje terechtgekomen bij hele lieve mensen in het Limburgse Brunssum. Nou dat was een hele verandering kan ik je vertellen hoor, een positieve verandering, dat wel. Daar leerde ik ook mijn nieuwe familie kennen.

 

En dat was me wat hoor... Komt er ineens een familie binnen met een opa, een mama en 2 kleine kinderen en even later ook nog een boxer. En die kwamen allemaal voor mij en mijn zusje, wat een aandacht. Mijn zus ging zich natuurlijk direct uitsloven maar ik deed het wat rustiger aan. We gingen naar buiten waar ik kennis kon maken met Babsi, maar die vond mij nou niet zo bijzonder interessant geloof ik. Daarna ben ik weer naar binnen gegaan en mocht mijn zusje even naar buiten. De opa was helemaal weg van mijn zus, liefde op het eerste gezicht of zoiets. Daarna gingen ze allemaal weer naar huis. De volgende dag kreeg mijn opvangmama Hannie een belletje van mijn nieuwe baasje. Ze wilden mij adopteren en zouden mij diezelfde middag nog komen halen. Jeetje wat spannend

 

 

Pup Mellow met haar nieuwe kleine baasje

Ik vond het de eerste paar dagen buiten allemaal erg eng. Al die vreemde geluiden en geuren, ik durfde niet eens buiten te plassen of te poepen. Dat deed ik dus maar in de kamer of in de tuin, daar was het rustiger. Ik mag iedere dag een paar keer mee wandelen en ook een keertje zonder Babsi erbij. Ik ging er maar gewoon bij zitten om alle geluiden en geuren in me op te nemen. Geduld is een schone zaak zeggen ze in Nederland en ik burger me natuurlijk goed in. Mijn nieuwe baasje wacht meestal geduldig tot ik klaar ben en weer mee loop. Nu ga ik al veel minder zitten of liggen hoor, ik begin me al aardig thuis te voelen. Al moet ik nog wel wennen aan bepaalde Nederlandse gebruiken.

Eén gebruik vind ik nogal eigenaardig. Als we gaan wandelen en ik doe een plasje dan gaat mijn baasje ineens heel erg maf doen. Ze roept heel blij goed zo en stuitert in het rond. Ik vraag me af waar dat goed voor is... Eerst dacht ok dat ze jeuk had of misschien door zo een gestreept vliegend hapje was geprikt maar ze doet het iedere keer weer... Echt heel raar... Volgens mij wonen er trouwens nog een aantal Spanjaarden hier in het dorp want soms komen we wel eens iemand tegen die dan net zo verbaasd kijkt als ik. Dus die kennen dat gebruik ook niet, ben ik gelukkig niet de enige hier.

 

Zo kijk ik dan als mijn baasje weer zo raar doet....

Maar goed, ik wen er wel aan denk ik. Wat ik ook zo raar vindt zijn die grote zwart witte beesten. Ik geloof dat ze koeien heten. Ze stinken en eten puppys, dat weet ik zeker. Mijn baasje zegt wel dat het niet zo is en dat ze alleen gras eten maar ik laat me echt niet voor de gek houden. Ze wou er langs lopen met mij, nou mooi niet!!! Ik ging in de achteruit en durfde er absoluut niet langs. Dus hebben we even gekeken van een afstandje en zijn de andere kant op gelopen. Maar nu ben ik een weekje hier en ik heb tot nu toe nog niks gehoord van vermiste of opgegeten puppys dus ben ik er gisteren wel langs gelopen. Ik vind het nog steeds erg eng maar met mijn baasje samen durfde ik dat nu wel. Er naar toe en even snuffelen nog niet hoor, ben toch nog een beetje bang dat ze me opeten.

Ja, ik beleef echt een heleboel avonturen hier en volgens mijn baasje doe ik het ook heel goed. Ik heb wel een aantal puppystreken hoor. je moet het ze niet te makkelijk maken uiteraard. Ik spring nogal graag tussen de plantjes dus heeft ze er een hekje omheen gezet, maar daar spring ik gemakkelijk overheen natuurlijk. Maar weet je wat ik echt het allerleukste vindt? 

Ik heb een echt hondenzwembad gekregen en ik ben gek op waterspelletjes waar je zo lekker nat van wordt. En weet je wat ik dan doe? Dan ren ik heel hard naar binnen en spring op de bank. Dat mag ik natuurlijk niet, maar ik doe het lekker toch. Ik heb dan gewoon water in mijn oren. Ze vindt het niet zo fijn als daarna alle kussen nat zijn, maar ach ik heb lol. Van de week heb ik me zelfs verstopt onder een stapel kussens. Maar helaas had ze me toch gezien en moest ik er van af. Ik geef het natuurlijk niet op en probeer het steeds opnieuw. Ik ben namelijk niet voor 1 gat te vangen hoor. 

Verder luister ik best prima. Zit, af, blijf, hier kan ik prima. Ik moet zitten als we gaan oversteken en dat doe ik ook goed. Ik ben zaterdag op puppy/pubercursus geweest en mijn nieuwe baasje was verbaasd Hoe goed ik kan luisteren. We hebben er echt plezier in gehad samen en we gaan dit nog vaker doen. Omdat ik nogal angstig ben dacht ze dat een hondenschool wel een goed idee zou zijn om allerlei nieuwe dingen te leren kennen. En ik vind het het heel leuk om de oefeningen te doen, ik krijg dan namelijk een lekker snoepje. We oefenen thuis iedere dag, en ik ga al uit mezelf netjes zitten als ze me roept en kijk dan vol verwachting of ik een snoepje krijg of een aai. Babsi doet dan ook altijd gezellig mee. 

Ik voel me hier steeds meer thuis en mijn baasjes zijn blij met mij. Ik denk dat ik het hier wel uit kan houden en ik ben benieuwd wat voor spannende avonturen we allemaal gaan beleven. Ik hou jullie daar natuurlijk graag van op de hoogte, zorg dat je de facebookpagina en de Instagram volgt dan zul je regelmatig foto's van mij en Babsi tegenkomen en blijf je op de hoogte als er weer een nieuw avontuur is.

Hopelijk tot snel

Pootje van Mellow

 

Mellow, heerlijke grote onhandige pup

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Tineke
3 jaar geleden

Wat een leuk geschreven blog! Ben benieuwd naar de verdere avonturen van je Mellow!

Thessa
3 jaar geleden

Leuk om hier ook over Mellow te lezen :-)