Helaas gaan wij de webshop van Hond en kat gezond gaat sluiten... Ik wil alle klanten hartelijk bedanken voor het vertrouwen. Wij gaan verder met Natural Health & Beauty via www.nhbclaudia.com

Anifit Nederland » Blog » Raceauto

Raceauto

Gepubliceerd op 18 juli 2019 om 23:43

Hallo allemaal,

Hier weer een paar avonturen van mij ( Mellow ).

Ik heb me toch wat leuks gekregen van mijn baasje! Mijn eigen raceauto. Naja, eerlijk gezegd is het geen raceauto, behalve als we bergafwaarts gaan want dan gaan we best  snel hoor. 

Mijn baasje heeft geen auto dus doet ze alles op de fiets of met de bus. We wonen in een dorpje waar in het weekend de bus om het uur rijd en ook niet overal naar toe, dus daar heb je niet veel aan. En naast de fiets lopen dat gaat natuurlijk ook niet. Dus..... heeft mijn baasje een fietskar gekocht voor mij zodat ik geheel in stijl naar de hondenschool gereden worden kan. Hoe cool is dat ? En ik noem dat dus liefdevol mijn raceauto. Als mijn baasje snel fiets is het net echt een een snelle raceauto, Verstappen is er niks bij hoor. 

We zijn er dus vorige week mee naar de hondenschool geweest. Nou Dat was me wat hoor... we moesten best een stukje fietsten en normaal ben ik dan al een eindje wezen lopen en dus al een beetje moe. Maar dat vond mijn baasje niet handig voor de les. Dus ja , ik was lekker fit natuurlijk. Het eerste stuk ging het prima hoor en ik keek mijn ogen uit. We gingen zelfs over de sluis en dat was niet echt Verstappen werk, maar goed we zijn boven aangekomen. Allemaal water onder ons en ik ben gek op water maar ik bleef braaf liggen. 

Toen gingen we naar beneden, zoef zoef. Ik voelde de wind door mijn vachtje en hield me stevig vast. Ik vond het best spannend om zo snel te gaan. Nou daarna had ik het wel een beetje gehad hoor. Wist je trouwens dat je ook met open dak kunt rijden? Ja echt hoor, als je je neus er hard genoeg tegen aan duwt dan gaat dat dakje een stukje open en kun je je hele hoofd erdoor duwen. Koekoek daar ben ik.

Dat vond mijn baasje dus niet zo fijn. Ik dacht dat waar mijn hoofd doorheen past de rest vast ook wel zou passen en ik besloot het even te testen. En ja hoor het lukte, je kan er dus ook via boven uit. Oh nee toch niet, ik was even vergeten dat ik vast zit, verdorie. En baasje zei dat ik moest blijven zitten. Echt, ik mag niks joh. Ik ben maar weer gaan liggen.

We zijn even bij mijn zusje op bezoek geweest omdat we het kleine baasje naar opa en oma moesten brengen. Die mag namelijk niet mee naar de hondenschool. Ze doet dan veels te hard haar best. Ze kan al zit, af en ontrollen en dat allemaal zonder snoepje. Dus die laten we lekker bij opa en oma. 

Eenmaal op school aangekomen heb ik kennis gemaakt met een aantal nieuwe vriendjes. We mochten eerst spelen maar ik ben eerst maar eens rond gaan kijken. Lekker op mijn gemakje... Ok, toch maar even spelen. Woef woef, wil jij spelen? Nee? Ok dan ga ik weer rond kijken. 

De mevrouw van de hondenschool had een paraplu gepakt en deed die open. Volgens mij had ze niet in de gaten dat we binnen waren. Ik heb maar gedaan alsof ik het niet zie.  Mijn baasje had zo een ding meegenomen wat heel hard klikt. Dat gingen we oefenen. Klik, snoepje, klik, snoepje, klik, snoepje, klik, snoepje, leuk spelletje hoor. Ga nog maar even door... Ik deed het super. 

Toen we weer buiten waren gingen we oefenen met lopen en kreeg ik steeds een snoepje toen het klikte. Natuurlijk heb ik dan alle aandacht bij mijn baasje met al die lekkere snoepjes. Ik mocht ook door de  tunnel lopen, dat vond ik eng. Maar toen ik er door gelopen was was iedereen super blij dus ging ik nog maar een keertje.  We gingen slalom en ik moest over stokjes lopen. Ik vind hondenschool erg leuk en doe ook heel erg mijn best. Toen mijn baasje tegen die mevrouw zei dat ik pas 4 weken in mijn nieuwe huisje ben stond ze er versteld van dat ik het al zo goed deed. Maar we oefenen ook iedere dag een paar keer. Niet lang hoor, paar minuutjes maar en tussendoor moet ik dan wel eens zitten of liggen. Soms mag ik ook snoepjes zoeken in het gras. Dat doe ik het liefste want mijn neus werkt heel goed. 

Als huiswerk moeten we veel oefenen net de clicker. Wat we natuurlijk ook doen. Ik probeer soms ook wel eens mijn eigen weg te gaan als ik ergens heen wil waar mijn baasje niet heen wil. We lopen namelijk soms een kort rondje 's avonds en soms een wat langer rondje. Ik wil natuurlijk altijd het lange rondje en dat laat ik dan ook wel merken hoor. Ik ga dan ineens in de achteruit en ga soms ook nog erbij grommen. Niet boos hoor maar ik laat wel even weten dat ik het er niet mee eens ben. Van baasje mag dit natuurlijk niet en dat laat ze dan ook weten. Maar ik probeer het natuurlijk steeds weer.  Dit moeten we dus gaan oefenen zodat ik het niet meer ga doen. 

We zijn inmiddels bijna een week verder en baasje was vol goede moed om dit in goede banen te leiden met clicker, speeltje en snoepjes. Blijkbaar gaat dit heel goed want ik heb het niet meer gedaan. Maar die snoepjes zijn ook gewoon zo lekker dat ik liever met mijn baasje meeloop dan dat ik de andere kant op wil want dan krijg ik geen snoepje. Maar er zijn nog genoeg dingen waar we aan oefenen hoor. 

Ooohhh  en weet je wat nog best goed is van mij??? Ik ga niet meer in de bench. Ik slaap bij Babsi of ik lig in de gang bij de voordeur als mijn baasjes boven in bed liggen. Er liggen wel spullen op de bank zodat ik er niet op kan anders wil ik nog wel eens een plasje op de bank doen. Ook overdag hoef ik niet meer in de bench als de baasjes even weg zijn. Ze vinden mij super braaf en zijn heel trots op mijn dat ik alles zo goed doe. Ok, af en toe doe ik nog wel stoute dingen hoor zoals de speelgoedkist uitruimen. Ik weet namelijk precies hoe ik de deksel open krijg. Baasje zei laatst dat we dat gaan omdraaien en dat ik het speelgoed moet gaan opruimen, opruimhond.  Dat wordt een nieuw project waarvan ik jullie vast en zeker op de hoogte ga houden. 

Nu duik ik lekker mijn mandje in of zal toch maar in de gang gaan liggen... keuzes keuzes het blijft lastig.

Tot snel vriendjes....


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.