Helaas gaan wij de webshop van Hond en kat gezond gaat sluiten... Ik wil alle klanten hartelijk bedanken voor het vertrouwen. Wij gaan verder met Natural Health & Beauty via www.nhbclaudia.com

Anifit Nederland » Blog » Oink oink

Oink oink

Gepubliceerd op 5 augustus 2019 om 14:50

Oink oink

Hallo lieve hondenvriendjes,

Hier ben ik weer, jullie Spaanse vriendinnetje Mellow, Olé. 

Ik beleef hier zoveel avonturen dat we ze niet eens allemaal kunnen opschrijven hier. Maar ik doe mijn best om ze toch allemaal te vertellen. Ik heb deze keer zelfs een aantal video's voor jullie erbij gedaan. 

Zoals jullie weten gaan wij graag wandelen. En ja hoor we houden natuurlijk in de gaten dat we niet te lang gaan lopen, 5 minuten per maand. We zijn meestal wel langer onderweg maar we staan dan ook heel vaak stil en gaan op onderzoek uit. Het stukje waar ik jullie vandaag over ga vertellen is binnen 10 minuten te lopen. Maar ik doe er veel langer over want er zijn onderweg zoveel spannende dingen te ontdekken.

Deze weg had ik nog nooit gelopen en mijn baasje dacht dat het wel leuk zou zijn als we even bij de ezeltjes zouden gaan kijken. Weet ik veel wat ezeltjes zijn , ik dacht dat je dat kon eten. Ik vind namelijk altijd van alles om te eten hier, dode vogeltjes , gemummificeerde kikkertjes en vogelpoep is helemaal fantastisch. Ik mag het eigenlijk niet natuurlijk maar ja , ik ben soms gewoon heel snel. Ik ken het commando los wel hoor en als ik dan los laat krijg ik een beloning. Maar soms eet ik het toch lekker op. Dus daarom was ik wel benieuwd wat voor lekkers een ezeltje is.

We hadden Babsi maar thuis gelaten want het was nogal warm die dag  (25 graden) en daar kan die oude boxer niet zo goed meer tegen. De kids waren er ook niet dus gingen we lekker met zijn tweeën opstap.  Altijd spannend om een nieuw paadje te ontdekken. Maar toen rook ik iets raars... hmm wat is dat? Ineens zag ik het , het zijn schapen. Nou daar ga ik natuurlijk wel even buurten dan. Ik vind schaapjes altijd zo leuk en meestal niet zo eng. Maar toen ik dicht bij het hek kwam moest ik wel oppassen van mijn baasje want er was er eentje die steeds zijn hoofd naar beneden deed en ze dacht dat ik anders misschien een kopstoot zou krijgen.  

Baasje had ook wat  leukers ontdekt zij ze. Dus ik dacht joepie ik ga ook eens even kijken... Nou zo leuk vond ik het niet hoor... er kwamen ineens vier roze diertjes aangerend en die maakte me toch een kabaal. Ik schrok me een hoedje.  Wat zijn dat nou weer voor rare kale wezens. En dan dat staartje, dat zag er wel heel vreemd uit. Baasje vond ze helemaal geweldig. Dit zijn biggetjes zij ze, kleine varkentjes. Die doen niks hoor, ze zijn net zo nieuwsgierig als jij . 

Nou amehoela , ze laten van die oorlogskreten los, volgens mij eten ze alles en iedereen op hoor. Maar wat jullie kunnen kan ik ook. Ik ook maar eens flink tegen ze gaan blaffen. Stukje dichter naar het hek toe, misschien worden ze dan wel bang van mij. Helluppp ze komen op me af , snel weg hier. Baasje ligt in een deuk en zegt dat ik me niet zo moet aanstellen. Samen met haar durf ik wel te gaan kijken zolang we maar niet te dichtbij komen hoor. Jeetje mina wat spannend is het hier. Je ziet op het filmpje een klein stukje van mijn avontuur, Maar ik zal je iets verklappen. OP de terug weg heb ik er stiekem 1 een kusje gegeven, want ze zijn toch niet zo eng als ik dacht.

We liepen snel weer door want we waren tenslotte onderweg naar de ezeltjes. Toen we vlakbij de ezeltjes waren ontdekte ik een paar andere dieren. Nee hé, koeien!!!! Ik ben nog steeds bang voor koeien. Ze zijn groot en ze stinken en soms loeien ze ook keihard als ik aankom, brrr eng. Ze vonden mij wel leuk want ik zie er ook een beetje uit als een kalfje. Maar ik moest er even over na denken of ik er wel langs zou gaaan lopen. Baasje zei kom nou maar ze zijn niet eng. Dus ik ben toch maar gaan kijken. Niet te dichtbij hoor! gelukkig  heeft mijn baasje veel geduld en laat ze me altijd rustig kijken en snuffelen als ik dat wil. En als we dan samen gaan kijken vind ik het een stuk minder eng. Ook hiervan is een filmpje. Baasje is namelijk helemaal gek van koeien dus die filmt ze best vaak, vooral als ik er bij sta. Na een korte pauze gingen we weer verder, oh een paard.

Nu kwamen we dan toch eindelijk bij de ezeltjes aan. Ik blijf natuurlijk even staan om alles in me op te nemen. Oh kijk daar komt iets aan, is dat nou een ezeltje? wat zijn die die klein en bruin en ze maken ook nog rare geluiden...tok tok en een ezeltje zei kukeleku. Wat een vreemde diertjes. Baasje moest heel hard lachen. Nee gekkie dat zijn toch geen ezeltjes, dat zijn kippen en die ene die kukeleku zegt is de haan. Oh maar die kan ik wel eten toch? ja inderdaad die krijg je wel eens te eten. Oh nee hellup er komt er een op me af , snel weg ... pfff gelukkig dat er en hek voor staat hoor. 

Kijk daar komt een ezeltje zegt baasje. Die lijkt wel een beetje op een paard, hmm ik weet niet wat ik daar nu weer van moet denken hoor. Kijk daar komt er nog eentje en ook nog een stel ganzen. Ik ga toch maar wat afstand houden want stel je voor dat het hek ineens omvalt. Je weet maar nooit tegenwoordig.  Gelukkig valt het allemaal nog mee. Ik vind het wel weer mooi geweest voor vandaag en we gaan weer lekker terug naar huis waar ik straks weer lekker wat te eten krijg want van al die spannende avonturen krijg je echt wel honger hoor. En vandaag staat er een maaltijd met zalm op het menu dus snel naar huis. 

 

Maken jullie ook wel eens zulke spannende avonturen mee? Schrijf ze gerust hier onder , ik ben heel benieuwd,

eet smakelijk allemaal en tot het volgende avontuur.

een dikke lebber en een poot van Mellow


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.