Helaas gaan wij de webshop van Hond en kat gezond gaat sluiten... Ik wil alle klanten hartelijk bedanken voor het vertrouwen. Wij gaan verder met Natural Health & Beauty via www.nhbclaudia.com

Anifit Nederland » Blog » Corona en je huisdier

Corona en je huisdier

Gepubliceerd op 22 maart 2020 om 00:46

Het Corona virus.... Wat een bitch is dat zeg... 

Angst, ongewisheid , onzekerheid en veel wc-papier, dat zijn de dingen die ons op dit moment allemaal bezig houden.  Iedereen is er de hele dag mee bezig.  Misschien zit jij nu verplicht thuis omdat je niet meer naar je werk mag of heb jij een van die onmisbare beroepen en ben je nu alleen nog maar aan het werk. Bedankt daarvoor.

 

Hoe dan ook , het zijn onzekere tijden en de complot theorieën en onwaarheden vliegen je om de oren. Het lijkt wel of iedereen op dit moment een andere mening heeft. Dat iedereen zijn eigen mening heeft is natuurlijk helemaal prima,  maar dit zorgt ook voor veel onrust en angst.  Als je dit leest heb je hoogst waarschijnlijk een of meerdere huisdieren. Bij veel mensen met huisdieren roept de Corona onrust een aantal vragen op: 

 

  • Kan mijn huisdier het Corona virus krijgen 

  • kan mijn huisdier mij aansteken met het virus

  • mag ik tijdens een lockdown mijn hond uitlaten

  • mag ik mijn huisdier nog wel aaien

  • moet ik nu voer gaan hamsteren

 

Ik weet niet of jij op Facebook onderweg bent maar daar kom je de meest uiteenlopende dingen tegen en ja, wat moet je dan geloven? 

 

Kan mijn huisdier het Corona virus krijgen? 

Honden en katten kunnen ziek worden van een Corona virus, dit virus zorgt vooral voor darmklachten maar dat is een heel ander soort Corona als dat wij mensen krijgen.  Het corona virus dat jouw hond of kat kan krijgen is niet overdraagbaar naar mensen en andersom ook niet. Waarmee dus ook direct de 2e vraag is beantwoord. Jouw huisdier kan jou niet aansteken met het Corona virus. 

Mag ik tijdens een lockdown mijn hond uitlaten?

Ja je mag tijdens een lockdown  je hond uitlaten. Pfff wat een opluchting. Nu is het natuurlijk nog maar de vraag of er hier in Nederland een totale lockdown gaat komen.  Maar je mag dan dus nog wel je hond uitlaten, waarschijnlijk een kleiner rondje dan gebruikelijk maar je mag in ieder geval naar buiten. Ook in andere landen zoals Spanje en Italië mag je dus met je hond naar buiten alleen kan het dus zijn dat je een bepaald formulier nodig hebt waarmee je naar buiten mag en dat aantoont dat het ook daadwerkelijk jouw hond is en jij dus een geldige reden hebt om buiten te komen.

Mag ik mijn huisdier nog aaien en knuffelen? 

Ik las laatst een bericht op Facebook dat mensen met huisdieren afstand moeten bewaren van hun geliefde huisdier. Dat zou toch verschrikkelijk zijn :(  Je zit al in een ongebruikelijke situatie en daarin kan een huisdier juist veel steun bieden. Stel je voor dat je alleenstaand bent en je huisdier nu zo ongeveer het enigste is dat je hebt en dan zou die ook nog bij je uit de buurt moeten blijven? Nou gelukkig is dit niet waar! Natuurlijk mag jij je huisdier zoveel aaien en knuffelen als je zelf wilt . Alleen het RIVM raad aan dat als je besmet bent met het Corona virus je misschien beter je huisdier niet kunt aaien en knuffelen. Het zou namelijk kunnen zijn dat als jij bijvoorbeeld je hond aait en jouw hond naar een van je medebewoners gaat hij diegene theoretisch zou kunnen aansteken met het virus. Maar goed ik neem aan dat als je al in het zelfde huis woont je waarschijnlijk toch al besmet bent en dat het aaien van je huisdier ook niet zo veel verschil meer zal maken. Maar dat is puur en alleen mijn eigen mening. Het is juist heel gezond om met je huisdier te knuffelen en het kan zelfs depressies verminderen. Dus ik zou zeggen knuffel en aai je huisdier zoveel als je wilt.  

Moet ik nu voer gaan hamsteren voor mijn huisdier?

Veel mensen zijn gemuteerd tot meedogenloze hamsteraars die alles plunderen en leegroven wat niet vastgeschroefd is maar vooral wc-papier.  Waarschijnlijk bereiden ze zich allemaal voor op de zombie apocalyps en hebben ze straks al dat wc-papier nodig om zich in te wikkelen. Zo kun je nog eens wisselen van outfit, verband is toch een stuk duurder ;)  En als we dan toch bezig zijn met hamsteren laten we dan vooral onze huisdieren niet vergeten. Er zijn heel wat honden gek op wc-papier. Denk maar aan die reclame met die schattige labrador-pup die heel enthousiast met het wc-papier wegrende. Maar ik denk dat onze huisdieren meer hebben aan voer dan aan wc-papier. Maar ook hier is hamsteren niet nodig.  Bij Anifit is er in ieder geval nog meer dan genoeg te krijgen en is het zeker niet nodig om te gaan hamsteren. Bestel gewoon de normale hoeveelheid maar houdt er rekening mee dat de levertijd wat langer is nu omdat het bij DPD erg druk is . Laat je het altijd via de leverservice leveren dan zit je goed want die bestellingen gaan voor en worden 2 dagen voor de afgesproken datum aan DPD overgedragen zodat je je bestelling redelijk op tijd binnen hebt . De gewone bestellingen kunnen 1 a 2 dagen langer duren. Dus bestel op tijd!

 

Ga dus vooral zo verder met je huisdier als je tot nu toe gedaan hebt, lekker knuffelen en aaien. Dat is ook nog goed voor je immuunsysteem. Lekker wandelen buiten en minimaal 2 meter afstand houden met andere wandelaars.  Gebruik verder gewoon je gezond verstand en laat je niet gek maken, dat zijn we tenslotte al genoeg. 

Blijf gezond en fit! 

Claudia Mostert

www.hondenkatgezond,nl


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.