Anifit in Nederland » gezonde voeding met Anifit

Gezonde voeding

bevat alle benodigde voedingsstoffen en houdt jouw hond en kat fit en gezond.

Gezonde Voeding 

Gezonde Voeding is net zo belangrijk voor jouw huisdier als het voor je zelf is . 

Een gezond en fit lichaam start met een gezonde basis , het voer. Anifit voer is ideaal om je hond of kat topfit te houden en is nu ook verkrijgbaar in Nederland. 

Het is belangrijk om uw hond of kat al van klein aan te voorzien met de juiste voedingstoffen om problemen op latere leeftijd te voorkomen.

De huisdieren voedingsmarkt is zo groot tegenwoordig maar bijna niemand weet precies wat hij zijn dier voorschotelt . 

Er is tegenwoordig voor elk probleem of voor elk ras een speciaal voer of dieetvoer, wat eigenlijk onzin is en meestal een goed doordachte verkooptruc van de voedingsindustrie .  Die spelen er handig op in dat de baasjes uiteraard het beste voor hun dier willen,  en dan ook nog zo makkelijk mogelijk.

Daarbij komt nog dat als je bijvoorbeeld in de supermarkt bent er niemand is die je vragen kan beantwoorden. Ik heb zelf vaak genoeg in de winkel gestaan en was overdonderd door het aanbod dierenvoer. En probeer dan maar eens iets uit te zoeken....

In de meeste dierenvoeding zitten stoffen die je er niet in wilt hebben  zoals conserveringsmiddelen, kleur- geur- en smaakstoffen , granen , diermeel , plantenmeel en ga zo maar door . Het voedsel is meestal zo bewerkt dat het niet eens meer uitziet als dat wat de hond en kat nodig heeft , namelijk Vlees. 

Al deze toegevoegde rotzooi en bewerkt voer kan voor veel problemen zorgen . Dit is niet altijd direct duidelijk maar kan ook pas jaren later aan het licht komen.  Hoe vaak hoor je tegenwoordig niet dat een hond een allergie heeft? En dat dit zomaar ineens kwam opzetten .  Al die schadelijke stoffen hopen zich op in het lichaam van de hond of kat en zwakken daarmee het immuunsysteem waardoor dus zulke dingen als allergieën kunnen ontstaan. 

Ook zitten er meestal teveel koolhydraten in het voer . Hierdoor loopt uw huisdier het gevaar te dik te worden en dit zorgt weer voor een tal van andere problemen.

Brokken 

Brokken zijn een kunstmatig vervaardigd product en is vooral makkelijk voor het baasje . Maar gezond is het niet. Ze bevatten conserveringsmiddelen en een te hoog gehalte aan koolhydraten .

Wist je dat als je 1 beker brokken geeft de hond of kat daarbij 5 bekers water moet drinken bovenop zijn dagelijkse behoefte aan water ? Dit is enorm veel en onmogelijk haalbaar waardoor problemen met de nieren kunnen ontstaan.

Wat is dan een gezonde voeding voor hond en kat 

  • Een hoog vleesgehalte

  • goede kwaliteit van het vlees ( geschikt voor menselijke consumptie)

  • geen toegevoegde vetten, alleen die die in het vlees zelf zitten

  • geen conserveringsmiddelen 

  • geen toegevoegde suikers

  • Geen kunstmatige toevoegingen 

  • geen granen, mais en soja

 

Bij Anifit wordt het vlees in Zweden geproduceerd omdat hier de 

dierenbeschermingseisen een stuk strenger zijn dan bijvoorbeeld in Nederland en Duitsland.

Zo mag er geen Antibiotica gebruikt worden en is het gebruik van kadavermeel in het voer en in de voederproductie verboden. Ook is het verplicht dat de koeien weidegang hebben en is het verplicht dat de dieren stro in de box hebben.

Graag vertel ik u meer over in een persoonlijk of telefonisch consult .

Vul daarvoor het onderstaand formulier in  en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

Anifit Nederland

Anifit Nederland , gratis consult voor uw huisdier.