Helaas gaan wij de webshop van Hond en kat gezond gaat sluiten... Ik wil alle klanten hartelijk bedanken voor het vertrouwen. Wij gaan verder met Natural Health & Beauty via www.nhbclaudia.com

Anifit Nederland » gezondheidsproblemen / tips » allergie/jeuk bij honden en katten

allergie en jeuk bij hond en kat, is een dieetvoer nodig ?

Steeds meer honden en katten hebben last van een allergie.

Een allergie is geen ziekte maar een symptoom van een onderliggend stofwisselingsprobleem. Dit kan onder andere veroorzaakt worden door een slechte darmflora, een schimmelinfectie, medicijnen of milieutoxines.

Een allergie uit zich vaak door jeuk, rode vlekken, haaruitval, overgeven , diarree  maar ook gedragsveranderingen kunnen een teken van een allergie zijn.

Een allergie bij hond of kat  wordt bijvoorbeeld vastgesteld door middel van een provocatie of eliminatie dieet.  

Bij een eliminatie dieet wordt er steeds voor een bepaald aantal weken een voedingsstof , bijvoorbeeld kip, weggelaten om dan te kijken of er verbetering optreed. Bij een provocatie dieet is het net andersom. De verdachte voedingsstof wordt dan juist toegevoegd om te kijken of er dan daadwerkelijk een allergische reactie ontstaat.

Als dan die voedingsstof waar de hond of kat allergisch op reageert uit het menu geschrapt wordt en een dieetvoer wordt gegeven dan is het symptoom ( de allergie) voorlopig rustig, maar is het onderliggende probleem niet verholpen.

Omdat allergieën meestal blijven bestaan heeft de voedermiddelindustrie dieetvoer gemaakt met  gehydrolyseerde eiwitbronnen. 

Hierbij worden de proteïne zo sterk voorverteerd dat het zeer onwaarschijnlijk is dat de lichaamscellen hierop nog allergisch zullen reageren. Dit stopt dus weer alleen het symptoom en niet de onderliggende oorzaak.

Honden en katten die een goed immuunsysteem  en een goede vertering  hebben hier duidelijk minder last van.

Een goede gezonde voeding mag hierbij dus niet onderschat worden.  Iedere toevoeging of slechte kwaliteit  grondstof verzwakt het immuunsysteem op lange termijn waardoor de hond of kat dus vatbaarder wordt voor onder andere allergieën.

Een duidelijke reden dus om voor een hoge kwaliteit voer te kiezen met een hoog percentage vlees en zonder toevoegingen. Dit zorgt er voor dat jouw hond of kat veel minder kans heeft om een allergie te ontwikkelen.

 

maak een afspraak voor een kosteloos voedingsconsult , geheel vrijblijvend.

Anifit Nederland