Helaas gaan wij de webshop van Hond en kat gezond gaat sluiten... Ik wil alle klanten hartelijk bedanken voor het vertrouwen. Wij gaan verder met Natural Health & Beauty via www.nhbclaudia.com

Apoquel ja/nee

Het gebruik van Apoquel bij honden. 🐶

Huidproblemen en dan vooral jeuk is een van de meest voorkomende problemen die honden tegenwoordig hebben.
Ze worden gek van de jeuk en dan wil je als baasje natuurlijk alleen nog maar dat het ophoudt. Want we weten allemaal dat jeuk vele malen erger is dan pijn 

Tegenwoordig schrijven dierenartsen vaak Apoquel voor, een middel dat de jeuk stopt. Dit is ook weer een symptoom bestrijding en zorgt er niet voor dat de achterliggende oorzaak wordt aangepakt. En ook op de lange termijn is dit middel alles behalve gezond. Even kort door de bocht gezegd kan het ervoor zorgen dat tumoren groeien en je hond dus kanker krijgt of de al aanwezige kanker dus sneller kan groeien.

Zoals in dit artikel beschreven staat hebben we allemaal, ook onze dieren, kankercellen in ons lichaam. Ons immuunsysteem, witte bloedlichaampjes en dergelijke herkent deze als indringers en zorgt ervoor dat ze onschadelijk worden gemaakt. Apoquel verstoort dit proces waardoor deze cellen niet meer herkent worden als indringer met alle gevolgen van dien.

Er wordt er dus voor gezorgd dat het ene probleem verdwijnt en je er een ander probleem voor terug krijgt. Dus uiteindelijk heb je nog niks gewonnen.

Wat kun je dan wel doen in plaats van Apoquel te geven?
Neem contact op met een holistisch dierenarts of homeopaat die stelt een behandelplan voor je op.

Ook Cbd of blackseed extract kan hierbij ondersteunend helpen omdat het ontstekingsremmend en pijnstillend werkt. Hiermee zijn al goede resultaten behaald.

Verder is het belangrijk om ook op de voeding te letten. Zorg voor een zo schoon mogelijke voeding, dus zonder antibiotica en groeihormonen in het vlees, geen conserveringsmiddelen en andere additieven die totaal onnodig zijn en het lichaam alleen nog maar meer belasten. Dit wil je namelijk voorkomen aangezien het lichaam al genoeg te doen heeft om het probleem waardoor de jeuk ontstaat te bestrijden. En deze additieven zijn natuurlijk ook nog eens verre van gezond.
Let er dus op waar het vlees vandaan komt, vlees uit Zweden is een goede keuze en gegarandeerd antibiotica en groeihormonen vrij.

Zorg voor een gezonde darmflora!!! Dit is een hele belangrijke. De darm en de darmflora zijn het grootste gedeelte van het immuunsysteem. Je kunt je dus voorstellen dat als de darmflora niet optimaal is het immuunsysteem niet optimaal werkt. hierdoor neemt de kans op bepaalde ziektes en allergieën gigantisch toe. Allergie en darmflora hangt altijd samen.

Een goede en gezonde darmflora krijg je door een goede darmkuur te gebruiken zoals bijvoorbeeld de powerdarm van Anifit. Ook het geven van vlees (spiervlees en organen) is goed voor de darmflora en dus het immuunsysteem.
In brokken zitten conserveringsmiddelen omdat die dingen nou eenmaal houdbaar gemaakt moeten worden. En laten die conserveringsmiddelen nu daarvoor gemaakt zijn om bacteriën te doden... Snap je hem al ? De darmflora bestaat uit bacteriën die het lichaam dus hard nodig heeft. De conserveringsmiddelen in de brokken doden die bacteriën in de darm en daar heb je het al .. een slechte darmflora.
Het beste geef je dus een hoogwaardige vleesvoeding met een premium kwaliteit vlees. We willen tenslotte niet ook nog eens antibiotica-resten in het vlees hebben die een aanslag plegen op de darmflora. (De beelddenkers onder ons zien het al voor zich 🙈)

Anifit is een premium kwaliteit voeding met vlees uit Zweden en dus gegarandeerd antibiotica, groeihormoon en Bse vrij.👍 Het zorgt voor een goede darmflora en een optimaal immuunsysteem. Hierdoor kunnen problemen zoals bijvoorbeeld allergieën sterk verminderd worden of zelfs geheel verdwijnen.
Ook als je Barf of kvv geeft let er dan op dat je weet waar het vlees vandaan komt. Er is maar weinig vlees dat daadwerkelijk uit Nederland komt, veel van het vlees komt uit het oosteuropa. En let erop dat er geen additieven in zitten wat bij kvv nog al eens het geval kan zijn.

Zorg je hiervoor dan geef jij je hond het meest optimale voor zijn gezondheid en zul je hoogst waarschijnlijk minder tot geen last hebben van allerlei vervelende ziektes en ongemakken.

In ieder geval beter en goedkoper dan een paardenmiddel zoals Apoquel 👍

#Hond #apoquel #hondenvoeding #jeuk #huidproblemen