Helaas gaan wij de webshop van Hond en kat gezond gaat sluiten... Ik wil alle klanten hartelijk bedanken voor het vertrouwen. Wij gaan verder met Natural Health & Beauty via www.nhbclaudia.com

Diabetes

DiabetesDiabetes mellitus, ook wel bekend als suikerziekte, ook onze honden en katten kunnen daar daar tegenwoordig last van hebben. Meestal zorgt een verkeerde voeding met veel suiker (koolhydraten) op een gegeven moment tot een tekort aan insuline en daardoor tot stofwisselingsziekten. Het goede nieuws daarbij is dat ook met de diagnose diabetes mellitus een goed leven mogelijk is.Verdacht op diabetes:

Als je dier meer dorst heeft en meer plast dan normaal kan dat een aanwijzing zijn voor diabetes. Een ander symptoom kan zijn dat je dier meer eet maar niet aankomt. Laat dan de bloedsuikerspiegel testen door de dierenarts.Behandeling:

Het voordeel is dat honden en katten niet veel koolhydraten nodig hebben. Je hoeft de koolhydraten niet geheel af te schaffen maar wel flink verminderen. Met gerechten die een geringe hoeveelheid koolhydraten hebben zit je al goed. De Anifit gerechten zijn daarbij een goede keuze.Je krijgt van de dierenarts insulinespuiten en je leert met de tijd om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden.Met het consequent voeren van een koolhydraatarme voeding en het in de gaten houden van de insulinespiegel kan het mogelijk zijn om het geven van insuline te verminderen, het is zelfs mogelijk dat de symptomen geheel verdwijnen.