Helaas gaan wij de webshop van Hond en kat gezond gaat sluiten... Ik wil alle klanten hartelijk bedanken voor het vertrouwen. Wij gaan verder met Natural Health & Beauty via www.nhbclaudia.com

Anifit Nederland » gezondheidsproblemen / tips » voeren van sport- en prestatie honden

voeren van sport- en prestatie honden

Sport- en prestatiehonden hebben een veel groter energiebehoefte dan de normale huishond.

Sport- en prestatiehonden zijn bijvoorbeeld windhonden, sledehonden, politiehonden of jachthonden .

Voor de verhoogde energiebehoefte geef je een grotere portie voeding. Daarbij geldt:

  • Hoeveelheid voer:  Bij honden die hondenrennen lopen is de verhoging van voer eerder gering omdat ze de energie voor een relatief korte tijd nodig hebben. Daarentegen hebben bijvoorbeeld speurhonden en  politiehonden die dagelijks meerdere uren bewegen  tot 40% meer voer nodig.  De hoogste energiebehoeften hebben sledehonden onder barre weersomstandigheden.  Hierbij kan de benodigde hoeveelheid voer 3-4 keer zoveel zijn als normaal.  De hoeveelheid voer die je geeft ligt dus aan de prestatie die de hond moet leveren.

  • prestatiehonden moeten een gezonde , natuurlijke en passende voeding krijgen

  • Een hoog gedeelte aan goed verteerbare proteïne is belangrijk. Het aandeel koolhydraten moet niet te hoog zijn. Slecht verteerbare bestanddelen ( ballaststoffen ) blokkeren de spijsvertering en moeten daarom worden vermeden. Alle Anifit gerechten voldoen hieraan.

  • Hoe langer de hond moet werken hoe meer vet hij nodig heeft. Dit kan verhoogd worden door het bijmengen van bijvoorbeeld zalmolie of blokjes rundervet.

  • Door het verhogen van de hoeveelheid voer krijgt de hond ook automatisch meer vitaminen en mineralen binnen. Dit is normaal gesproken voldoende.  Anders kan met de vitaminen en mineralen mix Amovit van Anifit of de biergist&chlorella heel gemakkelijk de toevoer aan voedingsstoffen worden verhoogd . Omdat honden veel minder zweten dan mensen is een verhoogde toevoer aan elektrolyten niet nodig.

  • Bij sprinters is een verhoogd koolhydraat-gehalte van voordeel. Dit kan door eenvoudig (meer ) vlokken aan de maaltijd toe te voegen.

  • Sport- en Prestatiehonden hebben door de grotere hoeveelheid voeding en voor de regeling van de lichaamstemperatuur een grotere behoefte aan vocht. Deze honden moeten daarom voor en na het werk , maar zeker ook tijdens, de gelegenheid hebben om te kunnen drinken.

Tussen de laatste voeding en de prestatie moet genoeg tijd zitten. Minimaal 2 uur maar aanbevolen worden 6-8 uur. Het is dus het beste om de hoofdvoeding 's avonds te geven ongeveer 2 uur na het werk/sport.