Anifit Nederland » RYBeauty » tips » Chitosan

Chitosan

Gepubliceerd op 9 juni 2019 om 00:11

De Werking VAN CHITOSAN IN DE RYSLIM®

 

 

Een bestanddeel van onze RySlim® Green Coffee is Chitosan.

Chitosan is gemaakt van de ontzuurde en fijngemalen chitine-pantser van schaaldieren zoals krabben en kreeften en heeft fantastische eigenschappen.

Bekend is de extreem vet bindende werking van Chitosan, het kan tot 7 keer zijn eigen gewicht aan vet binden.

Als ballaststof wordt Chitosan niet verteerd maar door ons lichaam weer uitgescheiden. Alles wat Chitosan aan zich heeft gebonden wordt mee uitgescheiden. De vet bindende werking werkt alleen goed als er grote hoeveelheden Chitosan gebruikt worden.

 

Een schwarzwalderkirschtorte heeft bijvoorbeeld 15 gram vet en je zou 2,2 gram Chitosan moeten nemen om dit vet te kunnen opvangen.

Omdat Chitosan een zeer bittere smaak heeft is dit eigenlijk alleen mogelijk in capsules. Het aantal calorieën van de koolhydraten heb je daarmee nog niet gecompenseerd. De hoeveelheid koolhydraten van dit stuk schwarzwalderkirschtorte bedraagt wel 38 gram!!!

 

Er moet rekening mee gehouden worden dat Chitosan alle soorten van vet aan zich bindt, zo ook de essentiële vetzuren en de in vetoplosbaren vitaminen. Daarom is een grote hoeveelheid Chitosan niet aan te raden.

 

Veel interessanter zijn de andere eigenschappen van Chitosan:

Het remt de bacteriegroei en verhindert daardoor ontstekingen. Chitosan wordt vaak ingezet bij de verzorging van wonden.

 

Het bindt niet alleen vet maar ook gemene bacteriën zoals streptokokken en zware metalen. Bijvoorbeeld kan er uit je amalgaamvullingen kwikzilver komen de Chitosan bindt dit en het wordt door het lichaam weer uitgescheiden.

 

Dit is vooral bij het afvallen erg belangrijk omdat zware metalen in graag in vet opgeslagen worden. Bij het afvallen komen deze zware metalen dan in het bloed terecht.

 

Ten slotte is in Amerikaanse studies vastgesteld dat Chitosan de schadelijke LDL-cholesterol-spiegel in het bloed vermindert, terwijl het goeden HDL-cholesterol wordt verhoogd. Daarmee helpt Chitosan niet alleen bij het afvallen maar ook bij tal van gezondheidsproblemen die op te hoge bloedvetten zijn terug te voeren.

 

Chitosan is in vele opzichten een belangrijke bijdrage aan je gezondheid. In RySlim® wordt het voorzichtig gedoseerd zodat het volledig onschadelijk is voor het organisme.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.